Sæt din kørebog på autopilot
Tilmeld dig
SKATs Sats for Kørselsgodtgørelse 2024
20 november 2023 - 2 minutters læsetid

SKATs Sats for Kørselsgodtgørelse 2024

Se den officielle sats for skattefri kørselsgodtgørelse i 2024 og læs mere om hvordan du kan få glæde af den. SKAT offentliggør hvert år en ny rate, som bliver brugt til at beregne befordringsgodtgørelse for erhvervsrelateret kørsel i egen bil.

Den officielle sats for befordringsgodtgørelse i 2024

2023 er ved at være forbi, og vi ser frem til et nyt år, og en ny udmelding fra SKAT om satserne for kørselsgodtgørelse i 2024. Normalt offentliggør SKAT de nye satser i løbet af December, så der er ikke lang tid til at du kan få at vide, hvor meget du kan få per kilometer i det kommende år.

Driversnote

Sæt kørebogen på autopilot

Betroet af millioner af brugere

Automatiser din kørebog Automatiser din kørebog

Få fradrag for din erhvervskørsel fra SKAT

Hvis du er selvstændig, eller lønmodtager uden at  modtage godtgørelse fra din arbejdsgiver, så kan du trække din erhvervskørsel fra i skat, med den godtgørelsessats som SKAT har sat for 2024. 

Husk at dokumentere din kørsel hele året, så du får det korrekte fradrag. Sådan sikrer du både at du ikke går glip af noget og at du har papirerne i orden, i tilfælde af at SKAT begynder en revision. 

Skattefri refusion af medarbejdere

Som arbejdsgiver kan du godtgøre dine ansatte for deres arbejdskørsel. Den højeste sats du kan bruge til at godtgøre dem skattefrit, er SKATs officielle kilometersats for 2024. Det er kun ture som den ansatte kører i sit private køretøj, der kan godtgøres. Du kan ikke udbetale skattefri kørselsgodtgørelse for ture kørt i køretøjer, som virksomheden har stillet til rådighed. 

Hvis du ønsker at godtgøre dine medarbejdere til en højere kilometersats end den SKAT har sat, så skal du være opmærksom på, at alt, der overstiger den officielle sats, skal betragtes som indtægt for medarbejderen og beskattes derefter. 

Skattefri befordringsgodtgørelse for lønmodtagere

Din arbejdsgiver kan vælge at godtgøre dig for den arbejdsrelaterede kørsel du laver i din private bil. De fleste arbejdsgivere vælger at bruge årets officielle sats for godtgørelse, men det er ikke et krav, så dine kilometerpenge kan være enten højere eller lavere end SKATs sats for 2024. Husk, at hvis din arbejdsgiver giver dig mere godtgørelse end SKATs sats, så vil det overstigende beløb blive beskattet som indkomst. 

Hold styr på din erhervskørsel

Du kan bruge en fysisk notesbog, eller et digitalt regneark, til at logge din arbejdskørsel. Hvis du kører ofte, så vil dette dog hurtigt blive en tidskrævende metode - så du kan også overveje at automatisere din kørebog. Med Driversnotes elektroniske kørebog kan du med få tryk lave kørselsrapporter, der lever op til SKATs krav, præcis når du skal bruge dem. Appen tracker dine kilometer automatisk, så du sparer tid, mens du sikrer dig at du bliver godtgjort for samtlige erhvervskilometer, du kører.

Sådan automatiserer du din kørebog

Det er tidskrævende at holde styr på sin kørsel i en manuel kørebog. Se hvordan du automatisk registrerer kørsel for at få kørselsgodtgørelse eller fradrag.
Seneste opslag
Automatisér din kørebog
Track og rapporter din kørsel med lethed. Spar tid og besvær med Driversnote.
Kom i gang