Sæt din kørebog på autopilot
Tilmeld dig
13. maj 2021 - 2 minutters læsetid

Guide til kørselsgodtgørelse

Velkommen til vores guide til kørselsgodtgørelse i Danmark. Her finder du en samling af artikler, som vil hjælpe dig med at navigere i reglerne hvad enten du er ansat, arbejdsgiver eller selvstændig. 

Det er vigtigt at understrege at der er forskel på kørselsgodtgørelse og kørselsfradrag, da man ikke kan få begge. Kørselsfradrag også kendt som befordringsfradrag kan du oplyse SKAT om i din årsopgørelse i rubrik 51. Læse mere om kørselsfradrag her.

Det er vigtigt at kende til reglerne og kravene for din kørebog, da det kan betyde om du/I kan få kørselspenge eller ej. 

Hvis du har spørgsmål som: 

  • Kan kørselsgodtgørelse blive beskattet som indkomst? 

  • Hvilken dokumentation skal jeg sørge for at have? 

  • Kan jeg få dækket mine arbejdsrelaterede udgifter til bilen i form af skattefradrag? 

  • Hvad er satserne i 2021? 

  • Hvordan logger jeg bedst mine køreture? 

  • Er jeg nødt til at dække mine ansattes omkostninger til deres bil? 

 

… så vil vi prøve at give dig svar, og uden at du mister de vigtige detaljer. 

 

Hvis du er arbejdsgiver, så foreslår vi at du starter med vores guide for arbejdsgivere. Vi har en lignende guide for selvstændige og en anden for ansatte. Vi har også lavet en nem guide for jer som leder efter at kunne dække jeres arbejdsrelaterede udgifter til privat bil igennem deres selvangivelse til Skat.

  

Tjek menuen for at se et overblik over artiklerne. Vi håber, at du finder det du leder efter, og hvis ikke, så ræk endelig ud og fortæl os hvis vi har overset noget. 

 

Bor du ikke i Danmark? Du kan finde vores andre guider til kørselspenge nedenunder:

- USA (IRS mileage guide)
Australien (ATO mileage guide)
- Canada (CRA mileage guide)
- UK (HMRC guide) 
- Sverige

Sådan automatiserer du din kørebog

Det er tidskrævende at holde styr på sin kørsel i en manuel kørebog. Se hvordan du automatisk registrerer kørsel for at få kørselsgodtgørelse eller fradrag.

This material has been prepared for informational purposes only, and is not intended to provide, and should not be relied upon for, legal, tax or accounting advice. If you have any legal or tax questions regarding this content or related issues, then you should consult with your professional legal, tax or accounting advisor.