13. maj 2021

Kørselsgodtgørelses guide

Offentliggjort 13 maj 2021

Velkommen til vores guide til kørselsgodtgørelse i Danmark. Her finder du en samling af artikler, som vil hjælpe dig med at navigere i reglerne for kørselsgodtgørelse, hvad enten du er ansat, arbejdsgiver eller selvstændig. 

Det er vigtigt at understrege at der er forskel på kørselsgodtgørelse og kørselsfradrag, da man ikke kan få begge. Kørselsfradrag også kendt som befordringsfradrag kan du oplyse SKAT om i din årsopgørelse i rubrik 51. Læse mere om kørselsfradrag her.

Det er vigtigt at kende til reglerne og kravene for din kørebog, da det kan betyde om du/I kan få kørselsgodtgørelse eller ej. 

Hvis du har spørgsmål som: 

 

  • Kan kørselsgodtgørelse blive beskattet som indkomst? 

  • Hvilken dokumentation skal jeg have for at kunne få kørselsgodtgørelse? 

  • Kan jeg få dækket mine arbejdsrelaterede udgifter til bilen i form af skattefradrag? 

  • Hvad er satserne for kørselsgodtgørelse i 2021? 

  • Hvordan logger jeg bedst mine køreture? 

  • Er jeg nødt til at dække mine ansattes omkostninger til deres bil? 

 

… så vil vi prøve at give dig svar, og uden at du mister de vigtige detaljer. 

Hvis du er arbejdsgiver, så foreslår vi at du starter med vores guide for arbejdsgivere. Vi har en lignende guide for selvstændige og en anden for ansatte. Vi har også lavet en nem guide for jer som leder efter at kunne dække jeres arbejdsrelaterede udgifter til privat bil igennem deres selvangivelse til Skat.

Tjek menuen for at se et overblik over artiklerne. Vi håber, at du finder det du leder efter, og hvis ikke, så ræk endelig ud og fortæl os hvis vi har overset noget. 

Bor du ikke i Danmark? Du kan finde vores andre guider til kørselsgodtgørelse nedenunder:

- Kørselsgodtgørelse i USA (IRS mileage guide)
Kørselsgodtgørelse i Australien (ATO mileage guide)
- Kørselsgodtgørelse i Canada (CRA mileage guide)
- Kørselsgodtgørelse i UK (HMRC guide) 
- Kørselsgodtgørelse i Sverige


Dette materiale er kun udarbejdet til at give et generelt information overblik, og er gældende på tidspunktet for udgivelsen. Det bør dermed ikke ses som professionel rådgivning fra Driversnote. Vi anbefaler at du søger uafhængig rådgivning omkring juridiske, skattemæssige eller finansielle spørgsmål fra en professionel for at sikre at denne information relatere sig til netop din situation.