Sæt din kørebog på autopilot
Tilmeld dig
Befordringsgodtgørelse satser for 2023
1 august 2023 - 2 minutters læsetid

Befordringsgodtgørelse satser for 2023

Hvert år annoncerer SKAT de nye satser for befordringsgodtgørelse — også kendt som kørselsgodtgørelse. Det er denne sats du skal bruge, når du beregner din befordringsgodtgørelse for al arbejdsrelateret kørsel, som du har foretaget i din private bil. Her kan du altså udregne dine fradrag og se, hvor meget du kan forvente, at få retur fra din arbejdsgiver

Satsen for 2023 fra SKAT

SKAT annoncerede den 22. november 2022 at satsen for befordringsgodtgørelse i 2023 vil være,

For bil:

  • 3,73 kr. pr. km for de første 20.000 km
  • 2,19 kr. pr. km for kørsel over 20.000 km

For cykel, knallert, 45-knallert, scooter og el-løbehjul:

  • 0,61 kr. Pr. km uden øvre grænse

Satserne træder i kraft per 1. januar 2023, og vil formentlig forblive uændret året ud i modsætning til i 2022. Her skiftede satsen i løbet af året for at imødekomme de stigende benzin priser.

Driversnote

Sæt kørebogen på autopilot

Mere end 1 million brugere

Få befordringsgodtgørelse fra din arbejdsgiver

Som medarbejder er det en mulighed at få din arbejdsgiver til at udbetale befordringsgodtgørelse, når du benytter din private bil i forbindelse med dit arbejde. Som regel benytter din arbejdsgiver den officielle sats, men det er ikke et krav. Derfor kan de sagtens benytte en anden sats, end den SKAT har sat for 2023. Hvis du får udbetalt mindre end den officielle sats, er det dog muligt at få det resterende beløb som fradrag. Udbetaler din arbejdsgiver ikke befordringsgodtgørelse, så er det muligt at få det som fradrag igennem SKAT.

Husk, at du skal betale skat, hvis du modtager en højere sats end 3,73 kr pr. km. 

Få befordringsgodtgørelse fra SKAT

Hvis du er selvstændig, eller hvis din arbejdsgiver ikke betaler befordringsgodtgørelse, så kan du selv gå ind på SKAT’s hjemmeside og oplyse dit fradrag. Det kan du gøre i felt 48, og efterfølgende tilføje indtægtstart 0109.

Hvis din arbejdsgiver allerede har udbetalt kørselsgodtgørelse, så kan du indskrive det i felt 36 eller 38.

Hold styr på dine kørte kilometer

Rigtig mange bruger stadig en fysisk kørebog eller skriver deres ture ind i et excel ark. Hvis du kører mange kilometer i arbejdsrelateret sammenhæng, så kan det dog hurtigt blive en tidsrøver. Heldigvis er der apps som hjælper med at tracke dine kilometre, sikre at du ikke glemmer nogle ture, og sørge for at alle detaljerne kommer med. Driversnote tilbyder en gratis automatisk kørebog, som kører i baggrunden, så du ikke behøver at åbne appen dagligt. På den måde undgår du hele tiden at skulle stoppe op og notere alle detaljerne for en tur, og din kørebog ligger altid parat digitalt i skyen, når du har brug for den.

Sådan automatiserer du din kørebog

Det er tidskrævende at holde styr på sin kørsel i en manuel kørebog. Se hvordan du automatisk registrerer kørsel for at få kørselsgodtgørelse eller fradrag.
Seneste opslag
Automatisér din kørebog
Track og rapporter din kørsel med lethed. Spar tid og besvær med Driversnote.
Kom i gang