Sæt din kørebog på autopilot
Tilmeld dig
Hvorfor bruge en app til at logge sin kørsel?
5. juli 2021 - 5 minutters læsetid

Hvorfor bruge en app til at logge sin kørsel?

Hvis du benytter din private bil i dit arbejde, så kender du unægteligt til det at logge din kørsel. Ved at logge al din arbejdskørsel sikrer du dig, at du kan få de fleste udgifter tilbage i kørselsgodtgørelse fra din virksomhed eller din arbejdsgiver. Du er dog nødt til at holde en kørebog over dine kørte ture som bevis.

Din kørebog skal indeholde følgende, hvis du er ansat:

  • Formål med turen (Privat/Erhverv)
  • Destination(er)
  • Dato
  • Antal kørte kilometer 
  • Beregning efter satser
  • Køretøjet (for at kunne vise at det er medarbejderens køretøj)
  • Din arbejdsgiver eller revisor skal også godkende 

Er du selvstændig skal din kørebog foruden ovenstående også indeholde:

  • Registrering af din kilometertæller ved start og slutningen af dagen
Driversnote

Sæt kørebogen på autopilot

Mere end 1 million brugere

Driversnote

Maksimér din kørselsgodtgørelse

Sæt dit kørselsregnskab på autopilot

Præcis og tidssparende kørebog over din forretningskørsel

Hvordan holder jeg en kørebog over min erhvervskørsel?

Der er forskellige måder at tracke dine kilometer på, som f.eks. en fysisk papirbog, et regneark eller en app på din telefon.

Hvis du bruger en papirbog eller et regneark

Du kan bruge en papirbog eller et regneark til at logge dine kørte kilometer. Du skal sikre dig, at du altid får inkluderet de nødvendige detaljer for enhver tur, som beskrevet ovenover. Det er altså ikke nok bare at angive distancen, man skal også huske dato og formålet med turen m.m., når det drejer sig om en køretur i erhvervsmæssig sammenhæng. Hvis du er ejendomsmægler, håndværker, konsulent eller andet, og ofte kører for arbejdet, så kan det være ret så tidskrævende. Du skal nemlig dokumentere alle turens detaljer, og gerne så hurtigt som muligt efter turen. Det er nemlig meget nemt at glemme en tur, og derved gå glip af godtgørelsen fra SKAT eller din arbejdsgiver. Heldigvis er der en nemmere måde at logge dine kilometer i din kørebog - en elektronisk kørebog i form af en app.

Kørebogs apps

Ved at anvende en elektronisk kørebog i form af en app kan du tracke alle dine turer i realtid, og spare dig selv for at skulle bruge tid på at skrive al information ned. Driversnote tilbyder en smart og intelligent app til at tracke al din kørsel et sted. Du åbner simpelthen bare appen, og starter med at logge. Du kan manuelt starte turen eller vælge automatisk at lade appen tracke din kørsel, når du bevæger dig over en vis hastighed. Når du har færdiggjort en tur, så vælger du blot at stoppe turen eller appen kan gøre det for dig ved automatisk tracking. På den måde gemmer appen start og slut tidspunktet, adresse på start og slut distancen. Du kan også angive en note og et formål med turen - erhverv eller privat. Hvis du har valgt at logge dine ture automatisk, så kan du se dem alle sammen i oversigten “til gennemgang”, hvor du nemt kan tjekke alle dine ture, og godkende dem, så de er klar til at indgå i en kørselsrapport.

Driversnote tilbyder manuel og automatisk tracking af turen, men sidstnævnte logger alle ture registreret ved en vis hastighed. Det vil sige at dine ture i en kollegas bil, cykelture, offentlig transport osv. også vil blive loggget. Derfor tilbyder vi en iBeacon, som er en lille hvid boks du ligger i bilen tæt på hvor du sidder, som automatisk opfanger, når du sidder i bilen og kører. På den måde sparer du strøm fordi Driversnote appen først starter, når den opfanger din iBeacon, og ligeledes logger du kun ture taget i den bil hvor iBeacon er. Herved sparer du også tid, når du skal gennemgå ture ved udgangen af en periode. IBeacon skal ikke sættes til bilen, så den tager ikke plads i USB eller 12V stik, men skal blot ligge i nærheden af din telefon.

Det var lidt om selve logningen af kørslen for at få kilometergodtgørelse/kørselsgodtgørelse, nu ser vi på hvordan, udregningen forgår.

Sådan beregner du din kilometergodtgørelse / kørselsgodtgørelse

Det er ret nemt at udregne din godtgørelse, hvis du har sørget for at holde en elektronisk kørebog. Lad os sige, at du har gemt dine loggede ture fra januar, og de viser, at du har kørt 175 km for dit arbejde i din private bil. Standardsatsen er i 2022 3,70 kr. per kilometer op til 20.000 km. Husk at satsen blev ændret i maj, og derfor er satsen 3,51 kr fra 1 januar til 30 april 2022, og efterfølgende 3,70 kr fra 1 maj til 31 december 2022. Du kan læse mere om satserne her.

For at finde din godtgørelse skal du gange antallet af kilometer med satsen med den opdaterede 2022 sats:

[km] * [sats], eller 175 km * 3,51 kr = 602 kr

Du kan læse mere om kilometergodtgørelse / kørselsgodtgørelse i vores guide.

Har du som sagt logget din kørebog elektronisk, så har du formentlig alle de data som gør at din kørebog lever op til SKATs krav. Få ting vil gøre din revisor gladere end én fuldendt kørebog, så de ikke behøver at gennemgå dette med dig eller bede dig om manglende informationer.

Apps til at tracke din kørsel og sikre en korrekt kørebog

Ved at bruge en app som elektronisk kørebog så slipper du for at skulle bøvle med en fysisk kørebog. En kørebogs app registrerer informationerne for dig, og dine data er let tilgængelige, når du har brug for dem.

Hvis du bruger en papirbog eller et regneark til at holde kørebog, så sørg for at du gemmer dem efterfølgende i minimum 3 år. Hvis du bliver trukket ud til revision, også kendt som torskegilde, så kan du sagtens blive bedt om at skulle vise tidligere kørebøger.
Hvis du bruger Driversnote til at logge din kørsel, så kan du være sikker på, at vi gemmer dine ture, så længe du har en bruger ved os. Lige meget om det er en betalt eller gratis profil, så er dine data sikre hos os.

Sådan automatiserer du din kørebog

Det er tidskrævende at holde styr på sin kørsel i en manuel kørebog. Se hvordan du automatisk registrerer kørsel for at få kørselsgodtgørelse eller fradrag.
Seneste opslag
Hvordan vi kan hjælpe
Driversnote gør det nemt at holde kørebog. Log dine ture, klassificer dem og rapportér dit kørselsregnskab med vores app.
Se hvordan