Sæt din kørebog på autopilot
Tilmeld dig
2021 ​​kilometertæller
12 januar 2022 - 5 minutters læsetid

2021 ​​kilometertæller

Hvor meget kan du få i kørselsgodtgørelse?

Du kan bruge ​vores kilometertæller til at få et overblik over, hvor meget du kan få i kørselsgodtgørelse for de kilometer du har kørt for dit arbejde.

Driversnotes 2021 ​​kilometertæller er baseret på SKATs satser for kørselsgodtgørelse. Du kan bruge ​​kilometertælleren herunder til at få et overblik over, hvor meget du kan få i kørselsgodtgørelse for de kilometer du har kørt for dit arbejde. Mangler du en smartere måde at holde kørebog på? Læs mere om vores elektronisk kørebog her

Kørselsgodtgørelse går ud på, at når du bruger din private bil i dit erhverv, så skal din virksomhed dække nogle af de udgifter du har. 

SKATs 2021 satser for kørselsgodtgørelse

SKAT fastsætter hvert år satse, som bruges til at regne hvor meget du kan få i refusion for de kilometer du har kørt for dit arbejde i bil. Her er satserne for 2021:

  • 3,44 kr pr kilometer kørt i erhvervssammenhæng, og op til 20.000 km om året.
  • 1,90 kr per kilometer over 20.000 km om året.

Find her de nye satser for 2022 for kørselsgodtgørelse fra SKAT.

Hvis du sørger for at notere fra din kilometertæller, så ved du hvor mange kilometer du har kørt for arbejdet i løbet af året. Ved at bruger beregneren nedenunder kan du se hvor meget du kan få refunderet fra SKAT eller din arbejdsgiver. Note: Husk at din arbejdsgiver muligvis ikke følger satserne fra Skat eller i det hele taget udbetaler kørselsgodtgørelse. Er det sidste ikke tilfældet kan du gøre krav på kørselsgodtgørelse igennem SKAT.

For mere information om standardsatsen for 2021, se her.

Driversnote

Sæt kørebogen på autopilot

Betroet af millioner af brugere

Automatiser din kørebog Automatiser din kørebog

SKATs krav til en kørselsbog    

For at få kilometergodtgørelse skal du kunne bevise, at du har kørt kilometer med erhvervsmæssigt formål. Den nemmeste måde at gøre dette på er ved at føre en kørebog, hvor du skriver alle de nødvendige oplysninger. Denne kilometertæller er ikke nok til, at du kan få udbetalt kørselsgodtgørelse.

Ved at holde styr på dine kørte kilometer i en kørebog, uanset om det er et Excel ark, fysisk notesbog eller en elektronisk kørebog app, kan du sikre at du få det rigtige beløb udbetalt i kørselsgodtgørelse.

Hvis du bruger det samme køretøj til erhvervsmæssige og private formål, kan du logge begge typer ture i en din kørebog. Det er dog hovedsageligt når du køre for dit arbejde at du skal huske dokumentere din kørsel. Er du selvstændig kan det være en god ide at dokumentere begge, da du skal kunne fremvise din kilometertæller ved starten og slutningen af dagen.

Som medarbejder skal du holde styr på eventuelle støtteberettigede omkostninger, der ikke er dækket af SKATs normale sats, mens du også logger al arbejdsrelateret kørsel (f.eks. Parkering og broudgifter).

Ansatte skal oplyse de følgende oplysninger:

  • Formål med turen (Privat/Erhverv)
  • Destination(er)
  • Dato 
  • Antal kørte kilometer 
  • Beregning efter satser
  • Køretøjet (for at kunne vise at det er medarbejderens køretøj)
  • Din arbejdsgiver skal checke og godkende med en signatur, stempel eller med en rettelse i selve kørebogen / rapporten.

Forskellen på kravene for dig som selvstændig er at du ikke behøver en arbejdsgiver til at godkende din kørebog. Du skal dog aflæse dit køretøjs kilometertæller ved starten og slutningen af dagen.

Elektroniske kørebøger 

Den nemmeste og smarteste måde at holde en kørebog er ved at bruge en elektronisk kørebog. Der findes en række forskellige apps, der er designet til at hjælpe dig med at logge og gemme din data, og det er her, vi kommer ind i billedet. Medarbejdere, selvstændige og virksomheder kan alle drage fordel af Driversnotes brugervenlige Android- og iOS-app.

Selvom det er nemt at bruge kilometertælleren til at få en generel idé om din hvor mange kilometer du har kørt, så skal du huske også at noterer andre oplysninger som nævnt foroven. Gør du ikke dette så kan SKAT stille spørgsmål til din kørselsgodtgørelse, og i værste tilfælde bede om at se dine kørebøger fra tidligere år.

Vi anbefaler, at du opbevarer din kørebog i en elektronisk kørebog app, der er kompatibel med SKAT. Driversnote appen gør det nemt at holde styr på dine kilometer og sikrer, at du aldrig glemmer at rapportere en tur igen. Appen sikrer, at dine rapporter er SKAT -kompatible og indeholder alle de oplysninger, der kræves til at få fradrag. Ligeledes, så sørger vi for at dine kørebøger altid ligger klar til når du skal bruge dem for det indeværende og tidligere år. Blot du huske automatisk eller manuelt at logge turene løbende.

Hvordan bruger jeg SKAT’s standardsats til at udregne min kørselsgodtgørelse?

Du kan benytte den følgende udregning, hvis du bruger SKAT’s standardsatser til at udregne din godtgørelser og bruger din private bil til arbejde.

Forestille dig, at du har kørt 200km med dit arbejde i din private bil september 2021 og standardsatsen for 2021 er 3,44 kr. pr kilometer. For at finde din Kørselsgodtgørelse skal du gange satsen med antallet af km.
[km] * [sats], eller 200 km * 3,44 kr = 688 kr.

Har du eller din virksomhed nogle spørgsmål om kørselsgodtgørelse eller digitale kørebøger så kan I skrive eller ringe (+45) 71 99 37 54 til os. 

UPDATED 12/01/2022


Dette materiale er kun udarbejdet til at give et generelt information overblik, og er gældende på tidspunktet for udgivelsen. Det bør dermed ikke ses som professionel rådgivning fra Driversnote. Vi anbefaler at du søger uafhængig rådgivning omkring juridiske, skattemæssige eller finansielle spørgsmål fra en professionel for at sikre at denne information relatere sig til netop din situation.

 

Sådan automatiserer du din kørebog

Det er tidskrævende at holde styr på sin kørsel i en manuel kørebog. Se hvordan du automatisk registrerer kørsel for at få kørselsgodtgørelse eller fradrag.
Seneste opslag
Automatisér din kørebog
Track og rapporter din kørsel med lethed. Spar tid og besvær med Driversnote.
Kom i gang