Sæt din kørebog på autopilot
Tilmeld dig
10 december 2021 - 5 minutters læsetid

2022 satser for kørselsgodtgørelse fra SKAT

Det er december og det betyder at vi har fået de nye skattefri satser for kørselspenge. Du kan betale dine ansatte skattefri kørselsgodtgørelse for erhvervskørsel eller til dig selv hvis du er selvstændig. Udgifter til din bil såsom benzin, vedligeholdelse, vægtafgift, afskrivninger, finansiering og forsikring dækkes af kørselsgodtgørelse, og kaldes derfor også ofte kilometerpenge.

De nye satser for 2022 for kørselsgodtgørelse fra SKAT - Opdateret

Folketinget vedtog 26 April 2022 at forhøje satsen for 2022 fra de ellers tidligere angive satser. Vi har opdateret satsen herunder, så du sikre dig at du angiver den rigtige sats og ikke går glip af kørselsgodtgørelse. For bil kan man få udbetalt 3,70 kr./km hvilket er 26 øre højere end i 2021. Her var satsen nemlig 3,44 kr./km. Du kan se de nye satser nedenunder,

2022 satser for kørselsgodtgørelse er (1 januar til 30 april 2022):

Egen bil eller motorcykel indtil 20.000 km/år - 3,51 kr./km
Egen bil eller motorcykel over 20.000 km/år - 1,98 kr./km
Egen cykel, knallert eller EU-knallert    - 0,55 kr./km

2022 satser for kørselsgodtgørelse er (1 maj til 31 december 2022):

Egen bil eller motorcykel indtil 20.000 km/år - 3,70 kr./km
Egen bil eller motorcykel over 20.000 km/år - 2.17 kr./km
Egen cykel, knallert eller EU-knallert    - 0,57 kr./km    

Det betyder, at hvis du kører under 20.000 km for dit arbejde, vil satsen være 3,70 kr./km, men hvis du kører for over 20.000 km, får du udbetalt skattefrit kun 2,17 kr./km for hver km efter de første 20.000.

Her finder du SKAT’s udmelding om satserne for kørselsgodtgørelse for 2022 samt mere information.

Driversnote

Sæt kørebogen på autopilot

Betroet af millioner af brugere

Automatiser din kørebog Automatiser din kørebog

Automatisk kørebog med rapportering efter SKATs krav.

Prøv det gratis Prøv det gratis

Skal jeg bruge de nye 2022 satser?

Det kan du godt, men du kan også både vælge at bruge højere eller lavere satser. Som medarbejder kan din arbejdsgiver vælge at godtgøre dine kørselsomkostninger når du bruger dit eget køretøj til din virksomhed. Det er op til arbejdsgiveren at fastsætte satsen og reglerne, men der tages ofte udgangspunkt i satsen fra SKAT.

Hvis din arbejdsgiver anvender én højere sats:

Lønnes medarbejderen med en sats, der er større end de satser fra SKAT, er det der overstiger satserne skattepligtigt, beskattes som almindelig løn.

Hvis din arbejdsgiver anvender en lavere satser: 

Kørselsgodtgørelsen er stadig skattefri, hvis medarbejderen modtager den til en lavere sats end de satser fra SKAT for 2022. 

Hvis du er ansat

Så skal du tjekke, om din arbejdsgiver anvender SKATs standardsats eller har valgt deres egen sats for kilometerpenge. Så tjek med din arbejdsgiver om takster og regler, inden du beregner din kompensation.

Hvis du er selvstændig

Her er reglerne stort set de samme som hvis du er ansat, men der er lidt andre krav til din dokumentation. Læs mere om kravene til kørebog som selvstændig her. 

Hvad er satsen for kørselsfradrag for 2021 og tidligere?

For at finde tidligere satser kan du tjekke vores artikel om 2021 satser og tidligere satser for kørselsgodtgørelse fra SKAT. Du kan også tjekke vores kørselsgodtgørelse guide for mere information om kørselsgodtgørelse for medarbejdere, selvstændige, og SKAT’s og arbejdsgivers krav til en kørebog.

Kan jeg bruge de nye 2022 satser fra SKAT i Driversnote appen?

Fra januar 2022 kan du godt bruge de nye 2022 satser i vores app. Men du kan også indsætte din egen sats i appen, hvis din arbejdsgiver bruger en anden sats. 

Hvordan beregner jeg min kørselsgodtgørelse for 2022?

Hvis du bruger SKAT’s standardsatser for 2022 til at udregne din godtgørelse, så kan du benytte følgende udregning.

Lad os sige at du har brugt en kørebog, og har gemt dine loggede ture, som viser at du har kørt 200 km for dit arbejde. Standardsatsen i 2022 er 3,70 kr. per kilometer. For at finde din godtgørelse skal du gange antallet af kilometer med satsen for kilometerpenge:

[km] * [sats], eller 200 km * 3,70 kr = 740 kr.

Hvordan logger jeg bedst min kørsel i 2022?

Reglerne for skattefri kørselsgodtgørelse forventes at forblive de samme i 2022 som i 2021. Det betyder at den bedste måde at logge din kørsel i 2022 er med elektroniske kørebøger. Vores elektronisk kørebog kan hjælpe dig med at få en skattepligtig kørebog, som lever op til SKATs krav. Spørg evt. din revisor eller bogholder, hvordan de foretrækker at modtage din kørebog. Driversnote er anbefalet af revisorer landet over, så du kan derfor trygt benytte os til at holde din kørebog.

Vores råd til 2022 

  • Brug en elektronisk kørebog for at logge din kørsel automatisk.
  • Log hver tur - det er den nemmeste og bedste måde at sikre maksimal godtgørelse på.
  • Tjek jævnligt og kategoriser dine ture.
  • Prøv automatic tracking, så du for alle dine ture med.
  • Husk klassificering - Du skal vælge om turen var privat eller erhverv. Med vores app kan du gøre det på din telefon eller vores hjemmeside når det passer dig.

Skriv til os hvis du har spørgsmål om de 2022 satser fra SKAT. Du skal også tjek SKATs hjemmeside, hvis du er i tvivl om nogle af reglerne eller spørg din revisor. 

Træt af din håndskrevne kørebog?

Nem. Korrekt. Befriende.

Auto-track ture
Klassificér ture
Rapporter efter til SKATs krav
Prøv det gratis Prøv det gratis

Indholdet på Driversnotes hjemmeside præsenteres udelukkende til informationsformål. Hjemmesiden indeholder ikke råd eller anbefalinger af nogen art, og hjemmesiden kan ikke bruges som grundlag for nogen beslutning eller handling. Du opfordres til at konsultere professionelle rådgivere inden for det relevante felt med hensyn til anvendeligheden af ​​et bestemt aspekt af indholdet.