Sæt din kørebog på autopilot
Tilmeld dig
13 maj 2021 - 2 minutters læsetid

2021 satser for kørselsgodtgørelse fra SKAT

Her finder du standardsatserne som SKAT har fastsat for erhvervsrelaterede kørsel som har været gældende fra 1 januar 2021. Satserne er for biler og motorcykler, og gælder ikke cykel, knallert, 45-knallert, scooter eller el-løbehjul:

  • 3,44 kr pr kilometer kørt i erhvervssammenhæng, og op til 20.000 km om året.

  • 1,90 kr per kilometer over 20.000 km om året.

For benyttelse af egen cykel, knallert, 45-knallert, scooter eller el-løbehjul er satsen:

  • 0,54 kr per kilometer kørt i en erhvervsmæssig sammenhæng.

Her finder du SKAT’s udmelding om satserne for kørselsgodtgørelse for 2021 samt mere information.

Driversnote

Sæt kørebogen på autopilot

Betroet af millioner af brugere

Automatiser din kørebog Automatiser din kørebog

Automatisk kørebog med rapportering efter SKATs krav.

Prøv det gratis Prøv det gratis

Kørselsgodtgørelse 2021 - SKATs satser 

I 2021 er satsen for biler og motorcykler (her ikke indkluderet cykler, knallerter, 45-knallert, scooter eller el-løbehjul) brugt til erhvervskørsel på 3,44 kr per kilometer på de først 20.000 km om året. Hvis du køre mere end 20.000 km om året, så falder satsen til 1,90 kr for yderliger kørte kilometer.

Hvis du i stedet for en bil og motorcykel benytter en cykler, knallerter, 45-knallert, scooter eller el-løbehjul, så er satsen på 0,54 kr per kilometer.

Når man taler om kørselsgodtgørelse, så handler det her om at du bruger et privat køretøj i erhvervsøjemed, og kan få refunderet dine omkostninger refunderet fra din arbejdsgiver eller i form af fradrag som selvstændig. SKAT sætter hvert år en sats for kørseslgodtgørelse, men din arbejdsgiver kan vælge at sætte sine egne satser.

Satser for medarbejdere

Som medarbejder kan din arbejdsgiver vælge at refundere dig for de omkostninger som du har haft ved at bruge dit private køretøj til dit arbejde. Det er op til din arbejdsgiver at bestemme satser og regler for godtgørelse, men SKAT’s standard satser er ofte anvendt som udgangspunkt. Hvis du bliver betalt mere pr kilometer end standard satsen, så anses hele beløbet for at være skattepligtig indkomst. Hvis du, som medarbejder, anmoder om kørselspenge igennem SKAT, så har din arbejdsgiver pligt til at tjekke om din kørselsrapport/kørebog lever op til kravene bliver fuldt (jf.  BEK nr. 1720, §§ 5 og 6). 

Som selvstændig er satsen den samme, selvom du ikke har en arbejdsgiver, som skal godkende din kørebog. Her kræver SKAT i stedet at du skal aflæse din kilometertæller ved begyndelsen og slutningen af dagen. Læs mere om fradraget for selvstændige her.

Kan jeg bruge SKAT’s sats til at beregne min kørselsgodtgørelse?

Hvis du er ansat, så skal du se om din arbejdsgiver anvender SKAT’s 2021 satser eller har valgt sine egne. Tjek derfor satser og regler med din arbejdsgiver før du udregner din godtgørelse. Her er vores guide for medarbejdere.

Hvis du er selvstændig, så bør du bruge SKAT’s standardsats som maximum, da du ikke kan fratrække mere end det beløb fra din skatteopgørelse.

Hvad er satsen for kørselsfradrag for 2022?

De 2022 satser for kørselsgodtgørelse er:

Egen bil eller motorcykel indtil 20.000 km/år - 3,51 kr./km
Egen bil eller motorcykel over 20.000 km/år - 1,98 kr./km
Egen cykel, knallert eller EU-knallert    - 0,55 kr./km    

Læs mere om de nye satser for 2022 her. 

Hvordan logger jeg min kørsel?

Der findes en masse elektroniske kørebøger, og langt de fleste findes i form af en app. Ved at bruge din telefons GPS kan du let logge alle dine ture. Disse apps gemmer også din information og lader dig klassificere hver tur som privat eller erhverv efter SKAT’s regler. Driversnote tilbyder en gratis elektronisk kørebog, som giver dig muligheden for gratis at logge 20 ture om måneden. Har du brug for mere end det, så kan du igennem et abonnement få ubegrænset adgang. Vi hjulpet brugere med at logge deres kørsel i en kørebog siden 2014, og har en brugervenlig app til både iOS og Android telefoner.

Alternativt kan du også holde en fysisk kørebog eller et excel ark, som du så manuelt opdatere. Ligemeget hvad du gør, så er det vigtigt at du lever op til SKAT’s krav til din kørebog, og dem kan du finde her.  

Træt af din håndskrevne kørebog?

Nem. Korrekt. Befriende.

Auto-track ture
Klassificér ture
Rapporter efter til SKATs krav
Prøv det gratis Prøv det gratis

Indholdet på Driversnotes hjemmeside præsenteres udelukkende til informationsformål. Hjemmesiden indeholder ikke råd eller anbefalinger af nogen art, og hjemmesiden kan ikke bruges som grundlag for nogen beslutning eller handling. Du opfordres til at konsultere professionelle rådgivere inden for det relevante felt med hensyn til anvendeligheden af ​​et bestemt aspekt af indholdet.