Sæt din kørebog på autopilot
Tilmeld dig
19 april 2024 - 2 minutters læsetid

Hvordan beregner jeg min kørselsgodtgørelse til mit km regnskab? 

Denne side er en del af vores komplette guide til kørselsgodtgørelse for medarbejdere, selvstændige og arbejdsgivere

Vi har lavet en lommeregner her på siden, der kan hjælpe dig med at beregne din kørselsgodtgørelse. Lommeregneren kan bruges til at få et hurtigt overblik over hvor meget godtgørelse du har til gode i dit kørselsregnskab. 

Lommeregneren kan dog ikke bruges som dokumentation overfor SKAT eller din arbejdsgiver. Når du laver dit km regnskab skal du basere det på en detaljeret kørebog. Driversnotes elektroniske kørebog er lavet til at gøre det nemt for dig at lave et korrekt kørselsregnskab.  

Lommeregner til kørselsgodtgørelse

Brug lommeregneren nedenfor til at beregne, hvor meget kørselsgodtgørelse du er berettiget til. Du kan vælge at indtaste din egen sats for kilometerpenge eller bruge SKATs standardsatser fra de seneste år.

 

Driversnote

Sæt kørebogen på autopilot

Betroet af millioner af brugere

Automatiser din kørebog Automatiser din kørebog

Er der en grænse for hvor meget godtgørelse jeg kan gøre krav på i mit kørselsregnskab? 

Ikke ifølge SKAT, nej. Så længe du kan bevise, med en kørebog, at du faktisk har kørt det antal kilometer i erhvervsøjemed som du kræver godtgørelse for. 

Det er dog værd at nævne, at SKATs 2024 standardsats på 3,79 kr. pr. km kun gælder for de første 20.000 km. Kilometer efter de første 20.000 skal afregnes til SKATs lavere sats på 2,23 for at kunne udbetales skattefrit. 

Er du i tvivl om kravene til dit km regnskab? 

Du kan læse meget mere i vores guide til kørselsgodtgørelse, hvor du får svar på bla: 

  • Hvilke ture er berettiget til kørselsgodtgørelse? 
  • Hvor mange penge kan jeg få i kørselsgodtgørelse?
  • Hvordan beskattes kørselsgodtgørelse?
  • Hvordan laver jeg et kørselsregnskab der opfylder SKATs krav?
  • Hvilke fordele er der ved at bruge en elektronisk kørebog?

Det nederste spørgsmål kan vi dog godt tage hul på med det samme. 

Hvilke fordele er der ved at bruge en elektronisk kørebog? 

Med en digital kørebog, som den vi i Driversnote har udviklet, kan du automatisk tracke din erhvervskørsel med din telefon, og nemt inddele din kørsel i kategorier, tilføje noter og dele dit kørselsregnskab med SKAT eller din arbejdsgiver. Det bliver ikke nemmere at holde et udførligt km regnskab. 

Sådan automatiserer du din kørebog

Det er tidskrævende at holde styr på sin kørsel i en manuel kørebog. Se hvordan du automatisk registrerer kørsel for at få kørselsgodtgørelse eller fradrag.

Indholdet på Driversnotes hjemmeside præsenteres udelukkende til informationsformål. Hjemmesiden indeholder ikke råd eller anbefalinger af nogen art, og hjemmesiden kan ikke bruges som grundlag for nogen beslutning eller handling. Du opfordres til at konsultere professionelle rådgivere inden for det relevante felt med hensyn til anvendeligheden af ​​et bestemt aspekt af indholdet.