Sæt din kørebog på autopilot
Tilmeld dig
14. maj 2021 - 2 minutters læsetid

Sådan beregner du din kørselsgodtgørelse

I denne guide vil vi hjælpe dig med at udregne din kørselsgodtgørelse ved at benytte SKAT’s standardsats for 2022. For mere information om standardsatsen for 2021, så se her. Se de nye satser for 2022 her

Hvis du er ansat, så skal du være opmærksom på at din arbejdsgiver kan vælge at bruge andre satser end dem vi har brugt. De kan også have andre regler for godtgørelse af kørsel. Hvis du ikke allerede har gjort det, så tag et kig på vores guide for medarbejdere her.

Hvis du er selvstændig, så husk at du kan benytte SKAT’s standardsats eller udregne din godtgørelse. Du kan finde en guide til hvordan du gør det her.

Hvordan bruger jeg SKAT’s standardsats til at udregne min kørselsgodtgørelse?

Når du bruger din private bil til arbejde, og bruger SKAT’s standardsatser til at udregne din godtgørelser, så kan du benytte følgende udregning.

Lad os sige at du har gemt dine loggede ture fra januar, og de viser at du har kørt 175 km med dit arbejde i din private bil. Standardsatsen er i 2022 3,70 kr. pr kilometer. For at finde din godtgørelse skal du gange antallet af kilometer med satsen:

[km] * [sats], eller 175 km * 3,70 kr = 647,5 kr.

Driversnote

Sæt kørebogen på autopilot

Mere end 1 million brugere

Automatiser din kørebog

Hvad hvis jeg allerede har kørt mere end 20.000 km i år?

I dette scenarie går vi ud fra at du benytter din private bil til erhvervskørsel og din arbejdsgiver benytter SKAT’s standardsats til at udregne hvor meget du skal have i godtgørelse. 

Du har gemt alle dine loggede køreture, som du har kørt indtil videre i år, og de viser, at du har kørt 23.500 km med erhvervsformål i din private bil. Standardsatsen er 3,70 kr per km [sats 1] for de første 20.000 km, men falder så til 1,98 kr. per km [sats 2] for yderliger kørte kilometer. For at finde din godtgørelse skal du gange antallet af kilometer med satsen på følgende måde:

[20.000 km] * [sats 1] + [resterende km] * [sats 2], or:

(20.000 km * 3,70 kr) + (3.500 km * 2,17 kr) = 81.595 kr.

OBS: Husk at satsen ændrede sig knap halvvejs inde i 2022, grundet stigende benzin priser. Derfor gælder ovennævnte sats kun for ture som er foretaget fra 1 maj til 31 december. Du kan se tidligere satser her.

Andre eksempler

For mere information så anbefaler vi at du læse vores andre guides da de giver speficik information, som måske kan hjælpe dig baseret på din situation.

Sådan automatiserer du din kørebog

Det er tidskrævende at holde styr på sin kørsel i en manuel kørebog. Se hvordan du automatisk registrerer kørsel for at få kørselsgodtgørelse eller fradrag.

This material has been prepared for informational purposes only, and is not intended to provide, and should not be relied upon for, legal, tax or accounting advice. If you have any legal or tax questions regarding this content or related issues, then you should consult with your professional legal, tax or accounting advisor.