13. maj 2021

 

Sådan beregner du din kørselsgodtgørelse

Offentliggjort 13 maj 2021 • 3 MIN Læsning

I denne guide vil vi hjælpe dig med at udregne din kørselsgodtgørelse ved at benytte SKAT’s standardsats for 2021. For mere information om standardsatsen for 2021, så se her.

Hvis du er ansat, så skal du være opmærksom på at din arbejdsgiver kan vælge at bruge andre satser end dem vi har brugt. De kan også have andre regler for godtgørelse af kørsel. Hvis du ikke allerede har gjort det, så tag et kig på vores guide for medarbejdere her.

Hvis du er selvstændig, så husk at du kan benytte SKAT’s standardsats eller udregne din godtgørelse. Du kan finde en guide til hvordan du gør det her.

Hvordan bruger jeg SKAT’s standardsats til at udregne min kørselsgodtgørelse?

Når du bruger din private bil til arbejde, og bruger SKAT’s standardsatser til at udregne din godtgørelser, så kan du benytte følgende udregning.

Lad os sige at du har gemt dine loggede ture fra januar, og de viser at du har kørt 175 km med dit arbejde i din private bil. Standardsatsen er i 2021 3,44 kr. pr kilometer. For at finde din godtgørelse skal du gange antallet af kilometer med satsen:

[km] * [sats], eller 175 km * 3,44 kr = 602 kr.

Hvad hvis jeg allerede har kørt mere end 20.000 km i år?

I dette scenarie går vi ud fra at du benytter din private bil til erhvervskørsel og din arbejdsgiver benytter SKAT’s standardsats til at udregne hvor meget du skal have i godtgørelse. 

Du har gemt alle dine loggede køreture, som du har kørt indtil videre i år, og de viser, at du har kørt 23.500 km med erhvervsformål i din private bil. Standardsatsen er 3,44 kr per km [sats 1] for de første 20.000 km, men falder så til 1,90 kr. per km [sats 2] for yderliger kørte kilometer. For at finde din godtgørelse skal du gange antallet af kilometer med satsen på følgende måde:

[20.000 km] * [sats 1] + [resterende km] * [sats 2], or:

(20.000 km * 3,44 kr) + (3.500 km * 1,90 kr) = 75.450 kr.

Andre eksempler

For mere information så anbefaler vi at du læse vores andre guides da de giver speficik information, som måske kan hjælpe dig baseret på din situation.

 

-----

Dette materiale er kun udarbejdet til at give et generelt information overblik, og er gældende på tidspunktet for udgivelsen. Det bør dermed ikke ses som professionel rådgivning fra Driversnote. Vi anbefaler at du søger uafhængig rådgivning omkring juridiske, skattemæssige eller finansielle spørgsmål fra en professionel for at sikre at denne information relatere sig til netop din situation.