Sæt din kørebog på autopilot
Tilmeld dig
14. marts 2023 - 2 minutters læsetid

Hvordan beregner jeg min kørselsgodtgørelse til mit km regnskab? 

Denne side er en del af vores komplette guide til kørselsgodtgørelse for medarbejdere, selvstændige og arbejdsgivere

Vi har lavet en lommeregner her på siden, der kan hjælpe dig med at beregne din kørselsgodtgørelse. Lommeregneren kan bruges til at få et hurtigt overblik over hvor meget godtgørelse du har til gode i dit kørselsregnskab. 

Lommeregneren kan dog ikke bruges som dokumentation overfor SKAT eller din arbejdsgiver. Når du laver dit km regnskab skal du basere det på en detaljeret kørebog. Driversnotes elektroniske kørebog er lavet til at gøre det nemt for dig at lave et korrekt kørselsregnskab.  

Kørselsgodtgørelse lommeregner 

Du kan skrive ind i lommeregneren nedenfor hvor mange kilometers erhvervskørsel du har kørt, og så regner vi ud hvor meget godtgørelse du er berettiget til ifølge SKATs standardsatser for bil (som også gælder motorcykel) og knallert (som også gælder cykel) i 2023. 

 

Driversnote

Sæt kørebogen på autopilot

Mere end 1 million brugere

Driversnote

Kørebog efter alle SKATs regler

Brug Driversnote til nemt at føre korrekt kørebog

Driversnote fører automatisk kørselsregnskab

Er der en grænse for hvor meget godtgørelse jeg kan gøre krav på i mit kørselsregnskab? 

Ikke ifølge SKAT, nej. Så længe du kan bevise, med en kørebog, at du faktisk har kørt det antal kilometer i erhvervsøjemed som du kræver godtgørelse for. 

Det er dog værd at nævne, at SKATs 2023 standardsats på 3,73 kr. pr. km kun gælder for de første 20.000 km. Kilometer efter de første 20.000 skal afregnes til SKATs lavere sats på 2,19 for at kunne udbetales skattefrit. 

Er du i tvivl om kravene til dit km regnskab? 

Du kan læse meget mere i vores guide til kørselsgodtgørelse, hvor du får svar på bla: 

  • Hvilke ture er berettiget til kørselsgodtgørelse? 
  • Hvor mange penge kan jeg få i kørselsgodtgørelse?
  • Hvordan beskattes kørselsgodtgørelse?
  • Hvordan laver jeg et kørselsregnskab der opfylder SKATs krav?
  • Hvilke fordele er der ved at bruge en elektronisk kørebog?

Det nederste spørgsmål kan vi dog godt tage hul på med det samme. 

Hvilke fordele er der ved at bruge en elektronisk kørebog? 

Med en digital kørebog, som den vi i Driversnote har udviklet, kan du automatisk tracke din erhvervskørsel med din telefon, og nemt inddele din kørsel i kategorier, tilføje noter og dele dit kørselsregnskab med SKAT eller din arbejdsgiver. Det bliver ikke nemmere at holde et udførligt km regnskab. 

Sådan automatiserer du din kørebog

Det er tidskrævende at holde styr på sin kørsel i en manuel kørebog. Se hvordan du automatisk registrerer kørsel for at få kørselsgodtgørelse eller fradrag.

This material has been prepared for informational purposes only, and is not intended to provide, and should not be relied upon for, legal, tax or accounting advice. If you have any legal or tax questions regarding this content or related issues, then you should consult with your professional legal, tax or accounting advisor.